L’assemblea de la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic de la Marina Baixa convoca a la manifestació del 23 noviembre i a la xerrada sobre elecció de la llengua el dia 27 a Altea.
A l’assemblea celebrada a Alfas`del Pi la vesprada del 20 de novembre de 2024 hem tractat el següents punts i hem pres alguns acords:
-1-Xerrades informatives sobre la votació sobre la llengua als centres educatius.
L’objectiu de les xerrades és explicar bé que és la llei anomenada de la llibertat educativa. Es tracta de fer reunions organitzades pels AMPAs per informar a les famílies. Es buscarà trencar amb idees preconcebudes, que no corresponen a allò que implica la llei:
-Molta gent pensa que allò que trien se les va donar, i no serà això.
-La xarxa de llibres està en perill.
Cal aclarir els beneficis d'estudiar en valencià
S’han fet reunions amb famílies de Callosa i Polop el 30 octubre. També a Finestrat, Orxeta i Relleu altres dies amb molta audiència.
La xerrada a Altea, ajornada per Dana, es farà 27 de novembre a les 20:00 h a la Casa de la Cultura. Ponents: Joan Tasa, de la Coordinadora per L’Ensenyament en Valencià de la Marina Baixa, i Juan Luis Aguado del STEPV
CEIP Garganes ja ha fet un power point informatiu per passar-lo a les famílies del seu centre.
A Benidorm s'ha contactat amb la FAPA MARINA BAIXA i es farà una xerrada amb les direccions de les AMPA que agrupa, el 28 novembre 17:30h, en la seva seu.
Queda per a concretar data les reunions organitzades pels AMPAs per a informar les famílies a la Vila que es farà en la Llar del pensionista, i en Alfàs, on està pendent reunió Regidoria educació, amb direccions centres i AMPAs per a veure quan es farà trobada informativa amb les famílies.
-2- Autobús des de Benidorm per anar a la manifestació a València Mazón i Rovira dimissió. Reserva de places
-3- 15 gener 2025 trobades plataformes en defensa ensenyament públic del Migjorn al Baix Vinalopó
- 4- Posicionaments de la Plataforma davant la política educativa govern valencià, quedan replegades al següent manifest.
-5- Fer nota de premsa assemblea amb manifest, convocatòria manifestació i xerrada Altea
El Govern València ataca el model de l’ensenyament públic.
L’ensenyament a la volta de les dues llengües oficials ha permés garantir el dret de tots els estudiants a conéixer el Valencià i el Castellà, i s’ha mostrat com un model d’èxit, tant per millorar la capacitat de l’alumnat per aprendre altres llengües com l’anglés, com per facilitar la integració plena de qualsevol independent del seu origen cultural.
L'acord de plantilles negociat entre els sindicats i el govern del Botànic, era millorable, però almenys garantia una millora progressiva de la qualitat de l’ensenyament tant amb la reducció de ràtios, com al donar més hores per a l’atenció de la diversitat, per a desdoblaments, per a tutories i coordinacions. Però al PP, malgrat la sentència judicial contra la seua negativa a assumir l'acord de plantilles, continua negant-se a contractar als més de 800 docents que falten.
Qüestionar el model d’assignació de centre per rodalia per imposar el districte únic, ja saben que serveix per a segregar a l’alumnat i crear guetos per motius socials i ètniques, cosa que afavoreix als centres concertats, mentre que es perden unitats a les escoles i centres públics.
Qüestionar l’acord per a convertir a fix al personal interí, exigit per Europa, és obrir el camí a les retallades a l’augment de ràtios, i al infrafinanzament de l’ensenyament públic.
Per què posar en qüestió els avanços i millores que s’havien produït al ensenyament públic valencia? Per què el PP i VOX volem impugnar el model educatiu de l’ensenyament públic que representa qualitat educativa, integració social i igualtat d’oportunitats?
Evidentment, perquè el seu model educatiu és un altre, volem potenciar l’ensenyament privat i augmentar el seu finançament amb fons públics, la seua aposta és l’educació concertada, que divulga una ideologia i religió afí al poder de les elits a les quals defensen i que a més permet fer negoci amb un dret fonamental com l’ensenyament.
Per tot això el PP i VOX han començat a atacar el model que representa l’ensenyament públic, però, qual és la seua estratègia per aconseguir-ho?
Volem enfrontar-nos. Volem dividir-nos. Per una banda, a les famílies, confrontant les llengües, malgrat que rebre l'ensenyament de les dues és un dret de l’alumnat, per altra banda, al professorat, diferenciant entre interins o funcionaris, quan totes són docents, que hem d’afrontar els mateixos problemes.
Hem d'unir-nos famílies, alumnat i professorat en defensa de l’ensenyament públic.
- Conselleria tiene previsto realizar el referéndum entre las familias antes de Navidad - Se escogerá como lengua base la que tenga más de un 50 % de los votos, pero siempre respetando los porcentajes marcados por la ley de plurilingüísmo de no menos de un 25 %